New Holland indgår i jysk samarbejde

- De fynske New Holland-kunder vil kunne se frem til en endnu bedre service, når vi i det nye fællesskab vil råde over flere eksperter, få adgang til fælles reservedelsforsyning og samarbejde om markedsføring blandt andet på brugte maskiner, siger direktør Jesper Kragmann om sin forretning og Egebjerg Smedie’s kommende strategiske samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Arkivfoto
- De fynske New Holland-kunder vil kunne se frem til en endnu bedre service, når vi i det nye fællesskab vil råde over flere eksperter, få adgang til fælles reservedelsforsyning og samarbejde om markedsføring blandt andet på brugte maskiner, siger direktør Jesper Kragmann om sin forretning og Egebjerg Smedie’s kommende strategiske samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Arkivfoto

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

På Fyn repræsenteres New Holland-traktorer, høstmaskiner, redskaber og entreprenørmaskiner af Kragmann A/S i Middelfart som hovedforhandler og med Egebjerg Smedie som områdeforhandler. Sådan har det været i en årrække, men med et nyt strategisk samarbejde fra nytår vil Lyngfeldt A/S i Hadsten være hovedforhandler for de to fynske New Holland-forhandlere.

- Men, pointerer direktør Jesper Kragmann med en tyk streg under, det betyder ingen ændringer for de fynske kunder. Tværtimod. Det giver i stedet nye muligheder og ikke mindst endnu større ekspertise og kompetencer til rådighed. Og samtidig bevarer vi nærheden til kunderne i modsætning til andre konstellationer, som ses i branchen.

Den 57-årige indehaver af Kragmann A/S understreger, at der hverken er tale om overtagelse eller fusion, og intet blod blandes, som han udtrykker det. Til gengæld udelukker han ikke, at der på sigt kan ske sammenvoksninger. 

Bedst i større volumen

- Selv havde vi i Kragmann sat alle New Holland-sejl til for at dække noget større end Fyn, og købte med den hensigt Maskinpartner i Vejle sidste efterår. Men strukturudviklingen, specialiseringen og markedet for landbrugs- og entreprenørmaskiner gør, at konceptet fungerer bedst i endnu større volumen. Tag gps-området som eksempel: Skulle vi hver især i vores forretninger have en gps-ekspert? Nej vel, det er langt mere relevant og rationelt at have en sådan på tværs af flere forretninger, og så have en fordelingsnøgle for de opgaver, disse udekørende eksperter løser.

Jesper Kragmann peger videre specifikt på det fynske område, hvor der nu kun samlet for alle mærker sælges omkring 10 nye mejetærskere og 100 traktorer om året.

- New Holland ser gerne, at vi mindst har 20 procent af dette salg. Men alene den løbende specialuddannelse af vores folk gør, at vi burde sælge måske 100 traktorer for at oppebære en fortjeneste.  

Samme priser

Derfor foreslog Jesper Kragmann tidligere i år at udbygge det samarbejde med Lyngfeldt A/S, som opstod i forbindelse med opkøbet af Maskinpartner for et år siden. Vejle-forretningen var i forvejen områdeforhandler for Lyngfeldt, hvilket bevirker, at alle nye maskiner faktureres fra Hadsten.

Han understreger, at handelsbetingelser og priser for maskinerne er ens for alle i gruppen.

- Derfor vil priserne for kunderne være uændret, og samtidig kan der som nævnt ses frem til en endnu bedre service, når vi i det nye fællesskab vil råde over flere eksperter, få adgang til fælles reservedelsforsyning og samarbejde om markedsføring blandt andet på brugte maskiner. Et øget kompetenceniveau blandt specialistmedarbejdere samt synergieffekter på markedsføring mm vil alt andet lige også medføre en forbedret konkurrenceevne, til fordel for både kunder og forretninger.  

I alt 120 medarbejdere

- Og, pointerer Jesper Kragmann, det vil være de samme forretninger og mennesker, de fynske New Holland-kunder også fremrettet vil møde. Egebjerg og vi anser os begge som blivende kræfter i branchen, og glæder os til at blive »en del af noget større«, hvor vi kan trække på hverandres ekspertiser til fordel for både kunder, ansatte og forretningerne hver især.

Foruden Egebjerg Smedie, Kragmann i Middelfart og Maskinpartner i Vejle er der yderligere tre privatejede områdeforhandlere i “Lyngfeldt-storfamilien”. Det er SP Maskiner ved Skanderborg, Lykkesmeden i Øster Tørslev ved Randers samt Landbrugsservice Kolind på Djursland.

Til sammen har de syv samarbejdende New Holland-forretninger 120 medarbejdere. Lyngfeldt A/S har 37 ansatte, og hos Kragmann i Middelfart og Egebjerg Smedie på Sydfyn er der henholdsvis 30 og 9 medarbejdere beskæftiget.

Samlet har forretningerne 39 servicebiler til en værdi på omkring 20 millioner kroner. Og lægges salgstallene for 2019 sammen, blev der i hele området solgt omkring 400 nye New Holland-traktorer.

Få de seneste nyheder fra AgriNews i indbakken

Mest læste | virksomhedsstof

Nyhedsoverblik

SENESTE NYT

37303.jpg
Minkavlere kan beholde raskmeldte mink
37253.JPG
Stor fusion i dyrlægebranchen fra årsskiftet
37287.JPG
Østdanske landmænd vil stå stærkere
37285.jpg
ASF har spredt sig uden for kerneområde i Tyskland: Mobiliserer militæret
37281.jpg
Olieprisen med afgørende nedadgående brud
37263.JPG
Økologisektionen i L&F fokuserer på eget protein
37266.jpg
Ekspert: Bekymring om Covid-19 i fødevareimporten bør tages alvorligt
37256.JPG
Skovdyrkerforeningen Øerne: Fortsat stabil drift af foreningen
Pres og panik på aktiemarkedet
37236.jpg
Grimme og Asa-Lift forener kræfterne

Mest læste i dag

Bekymring om Covid-19 i fødevareimporten bør tages alvorligt
Mogens Jensen inviterer Kopenhagen Fur og L&F til møde om corona-strategi
Landbrugets fonde får nye ansigter
DLG Energi lancerer farvet GTL-brændstof til landbruget
Nestlé indgår samarbejde om at skabe 300.000 nye muligheder for unge unge
Minkavlere kan beholde raskmeldte mink
Rekordmange orner sendes til Kina for at styrke svinebestanden
Commoditrader vil hjælpe landmænd med at sælge "høstet CO2"
Coop vil gøre kunder til medaktører på bæredygtige fødevarer
ASF har spredt sig uden for kerneområde i Tyskland: Mobiliserer militæret

Mest læste 7 dage

Minkarbejdere tog coronavirus med til Danmark
DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme
Stor fusion i dyrlægebranchen fra årsskiftet
Rumænsk forsker laver dip og sprøde chips af rester fra ølproduktion
Nedvisning med glyphosat er ikke nødvendig på lette jorde
Ny direktør i spidsen for grøn dansk energivirksomhed
Millionindsprøjtning: Dansk-colombiansk startup brygger på bæredygtighed og kaffens fulde potentiale
Bedre frøsalg end forventet
Efterlyser faglighed i træbiomasse-debat
Fransk startup bygger verdens største insektfarm