Hvedeprisen handler nu til 240 € på MATIF

Ugegraf for MATIF Hvede, første position i euro pr. ton

Den ledende europæiske hvedepris på MATIF fortsætter op og handler nu til det højeste niveau i næsten 8 år.
Ugegraf for MATIF Hvede, første position i euro pr. ton Den ledende europæiske hvedepris på MATIF fortsætter op og handler nu til det højeste niveau i næsten 8 år.

Det kan godt være, at hveden her i Europa og især i Frankrig er kommet godt igennem de seneste kolde måneder. Det kan også godt være, at den australske hvedeproduktion ser ud til at slå nye rekorder i år. Men det er ikke ligefrem noget, vi kan se på afregningsprisen for møllehvede på den ledende europæiske afgrødebørs i Paris.

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Disclaimer:
Handel med futures er forbundet med en stor risiko for tab. Vær derfor opmærksom på, om futures er egnet for dig og din finansielle situation, inden du handler.

Tværtimod stiger hvedeprisen i Europa nu til det højeste niveau i næsten 8 år. Jeg har med andre ord fået bekræftet min antagelse om, at hvedeprisen har retning mod de historiske rekorder, vi senest så tilbage i 2012. Jeg fastholder derfor min overordnede anbefaling siden august måned sidste år om, at du som dansk planteavler forholder dig afventende med hensyn til salg af hvede og afgrøder i det hele taget. Alt peger op i de her dage for dansk landbrug.

Lavpunktet fra august ligger langt væk

Det er gået godt opad for den europæiske hvedepris på MATIF siden august måned. Tilbage i august var hvedeprisen på MATIF således nede og ramme et lavpunkt i blot 175 euro pr. ton. Den dag i dag handler hvedeprisen til 240 euro pr. ton, og det er således gået godt opad hen over de seneste dage, uger og måneder. Forleden brød hvedeprisen de toppe, der blev skabt i 2018 i området gående fra 215 til 220 euro pr. ton. Med dette opadgående så ligger det efterfølgende tekniske prismål nu oppe ved de pristoppe, vi senest så i 2012 ved lige godt 280 euro pr. ton. Dermed har hvedeprisen på MATIF stadig et godt stigningspotentiale, og derfor står vi fortsat med endnu en pris- og købsalarm for hvede.

Tiltagende styrke til hvedeprisen

Hvedeprisens op-trend er intakt, så længe den kan holde sig over bund og støtte ved 202 euro pr. ton. Jeg tvivler på, at hvedeprisen skal ned under 202 euro pr. ton lige foreløbigt. Således udviser de tekniske indikatorer kraftigt stigende styrke i opadgående retning, hvilket indikerer, at sandsynligheden for yderligere prisstigninger er langt større, end sandsynligheden for at hvedeprisen skal ned fra aktuelt niveau.

MATIF Hvede, 1st pos.

Aktuel pris: 240 EUR/mt

Anbefaling

Hvedeprisen på MATIF er i op-trend og har brudt med toppe og modstandsniveauer i området omkring 215 til 220 euro. Næste mål for hvedeprisen ligger derfor nu oppe ved toppe fra 2012 i 280 euro. Brud under 202 euro vil være første svaghedstegn og vil derfor frembringe første salgssignal. Der er dog ikke tegn til nedtur lige foreløbigt og derfor fastholder jeg min anbefaling om at afvente salg af hvede.

 

Analyse

  • Modstand: 280 €
  • Støtte: 202 €
  • Trend kort: Op
  • Trend lang: Op

Få de seneste nyheder fra AgriNews i indbakken

Mest læste | Marked

Nyhedsoverblik