Fremtiden er nu: Syngenta vil udnytte kunstig intelligens til at transformere bæredygtig produktinnovation

Foto: Syngenta
Foto: Syngenta

Et flerårigt samarbejde med virksomheden Insilico Medicine vil nu udnytte kunstig intelligens (AI) og specialiseret viden til at fremskynde opfindelsen af nye mere bæredygtige produkter og teknologier til landbruget. Håbet er udnytte det enorme potentiale i brugen af AI til at udvikle den næste generation af bæredygtig plantebeskyttelse.

Robotterne kommer!

Dog ikke, det er blot den nyeste teknologi, som Syngenta Crop Protection nu står til at skulle anvende. Her samarbejder den verdensomspændende kemikoncern med en af verdens førende firmaer inden for kunstig intelligens (AI) og deep learning, Insilico Medicine.

Målet er at fremskynde opfindelsen og udviklingen af nye, mere effektive afgrødebeskyttelsesløsninger, der beskytter afgrøder mod sygdomme, ukrudt og skadedyr, samtidig med at de beskytter økosystemerne. Ved at bringe nye løsninger til landmændene hurtigere og mere effektivt gennem innovation, vil Syngenta hjælpe dem med at imødekomme de løbende udfordringer, de står overfor, for at øge produktiviteten og samtidig med af man fortsat kan levere til den globale efterspørgsel på fødevarer af høj kvalitet.

- Dette samarbejde med Insilico Medicine betyder, at Syngenta kan udnytte det enorme potentiale og omfang af AI til at udvikle den næste generation af bæredygtige afgrødebeskyttelsesløsninger som en del af Syngentas forpligtelse på 2 milliarder dollars til innovation og bæredygtighed," siger Camilla Corsi, Head Crop Protection Research hos Syngenta i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Dette vil yderligere transformere landbruget ved at give landmænd over hele verden de værktøjer, de har brug for til at producere sunde, nærende, overkommelige og bæredygtigt dyrkede fødevarer på den mest effektive måde, samtidig med at miljøpåvirkningen minimeres.

I tæt samarbejde med Syngenta vil Insilico Medicine bruge deres AI-drevne små molekylære generative kemiteknologi, ikke kun til at opfinde molekyler til aktive ingredienser hurtigere, men også aktivt designe molekyler, der er mere bæredygtige og miljøvenlige.

- Vi er meget glade for at samarbejde med en virksomhed, der er dedikeret til at udvikle sikre og bæredygtige løsninger til avlere, siger Alex Zhavoronkov, ph.d., grundlægger og administrerende direktør i Insilico Medicine.

- Vores kunstige intelligens er designet fra bunden til at producere meget præcis kemi for at beskytte menneskers sundhed og samtidig sikre kortsigtet og langvarig sikkerhed. Denne ekspertise er yderst værdifuld for afgrødevidenskab og især så for virksomheder, hvis højeste prioritet er sikkerheden af deres produkter. Syngenta er en progressiv virksomhed med mange geniale forskere, og vi vil arbejde sammen om at bruge kunstig intelligens til fordel for landbruget.

Samarbejdet mellem de to virksomheder skal ifølge Syngenta hjælper med at sikre, at nye og mere effektive afgrødebeskyttelsesløsninger vil være i landmandens hænder hurtigere.

Få de seneste nyheder fra AgriNews i indbakken

Mest læste | Teknologi

Nyhedsoverblik

SENESTE NYT

44302.jpg
Rapsprisen er i hopla
44300.JPG
Afvent (fortsat) salg af rapsfrø
44294.jpg
Lavet på larver: Fremtidens køderstatning udvikles i Danmark
44273.jpg
Satser på Italien: Spansk kyllingeerstatningsproducent øjner nyt marked
44267.jpg
Konsekvens af fugleinfluenza: Den polske æggeforsyning strammer til
44261.jpg
Det amerikanske senat bekræfter Tom Vilsack som Bidens landbrugsminister
44260.jpg
Grøn milepæl nået: Hollandsk Arla-konkurrent rammer tiårigt klimamål
44238.JPG
Robotmaskinstation skal køre på dansk biodiesel
44209.jpg
Aktiemarkedet udviser lidt svaghedstegn
Ifølge en udmelding fra den Europæiske Union mandag aften, så er de europæiske vinterafgrøder kommet helskindet igennem et par meget kolde vintermåneder.
Afgrøderne står fint i Europa

Mest læste i dag

Robotmaskinstation skal køre på dansk biodiesel
Nestlé vil lancere vegansk KitKat
Svinepriserne boomer igen i Kina
Thailand satser på cannabis som ny stor indtjeningsafgrøde
Protesterende indiske landmænd varsler stor protest i weekenden
Plantebaserede fødevarer til mennesker er vejen frem
Næsten 700 slagteriarbejdere får vaccine
Mærsk klar med CO2-neutralt linjefartøj i 2023
Klimamålene er en præmis for landbrugsproduktionen
Hollandsk Arla-konkurrent rammer tiårigt klimamål

Mest læste 7 dage

Thailand satser på cannabis som ny stor indtjeningsafgrøde
Heftige prisstigninger på årets første minkauktion
Stormvejret mod regeringen fortsætter i minksagen
Arla-konkurrent henter chefer til direktionen fra egne rækker
Svinepriserne boomer igen i Kina
Muligt milliardforskud
Solid konsolidering i landbruget på femte år
DLG vil forsyne landbruget med grøn gødning med nyt storprojekt
Fugleinfluenza-variant H5N8 er fundet i mennesker i Rusland
BM Silo nomineret til hæderspris