Nu kan traktoren køre på pomfritter: Circle K lancerer grønt brændstof til tung transport

Circle K Danmark er en af landets førende brændstofleverandører med over 100 års virke i detailhandelsbranchen. | Foto: Circle K.
Circle K Danmark er en af landets førende brændstofleverandører med over 100 års virke i detailhandelsbranchen. | Foto: Circle K.

Circle K lancerer nu et nyt initiativ, der giver transportsektoren endnu bedre adgang til ét af de vigtigste redskaber i den grønne omstilling af tung transport.

Hydrogeniseret Vegetabilsk Olie – eller HVO – har længe været bredt udbredt og anvendt i den tunge transport i Sverige. Nu er biobrændslet ved at få sit endelige gennembrud i Danmark som et attraktivt alternativ til den traditionelle dieselolie. Især den type HVO der er lavet på genanvendt madolie som for eksempel fritureolie til pomfritter – bedre kendt som ’UCO’ eller ’Used Cooking Oil’ – er populær.

HVO 100 fra Circle K består af 100 procent genanvendt madolie (UCO), og gør det muligt at nedbringe CO2-udledningen med op til 90 procent for dem, der kører på det. Og nu får transportsektoren adgang til dette biobrændsel på de første seks Circle K-stationer.

- Hos Circle K Danmark har vi infrastrukturen til at kunne hjælpe den grønne omstilling af transportsektoren på vej. Det er derfor, vi er i gang med at installere lynladestandere på tværs af landet. Det er derfor, vi har investeret i 50 millioner liter Power-to-X produceret e-methanol – eller ’flydende el’. Det er derfor, vi nu giver den tunge transport nem adgang til et CO2-reducerende alternativ til diesel direkte fra pumpen med HVO 100, lyder det fra produktchef Sisse Follmann fra Circle K Danmark.

Dansk Transport & Logistik (DTL) glade for mulighederne

UCO er på vej frem, fordi det er 100 procent fri for fossil olie og for palmeolie, fortæller Sisse Follmann. Og det er netop den type HVO, som Circle K nu tilbyder på seks stationer landet over. Åbningen af de første seks pumper er det seneste initiativ fra Circle K Danmark, som har til hensigt at gøre klimavenlige og alternative drivmidler tilgængelige og nemmere at tilgå.

Tilløbet til HVO i Danmark har været længe undervejs. Blandt de største hurdler har været udbredelsen af et bredt netværk af HVO-pumper langs de danske veje. Med de første Circle K-stationer i for eksempel Lind ved Herning, i København og i Nyborg bliver det nu endnu nemmere end nogensinde for chauffører samt transport- og logistikfirmaer at vælge HVO’en til, som et redskab i branchens grønne omstilling.

- Det er en super god nyhed, at Circle K nu ruller ud med HVO på deres stationer og gør det nemmere at tilgå over hele landet. Når HVO 100 og andre biobrændsler er baseret på genanvendte råvarer, er de nemlig blandt flere vigtige redskaber for vores medlemmer i deres indsats for at udlede mindre CO2 og bidrage til den grønne omstilling af transportsektoren, siger underdirektør Frank Davidsen fra DTL.

Få de seneste nyheder fra AgriNews i indbakken

Mest læste | Teknologi

Nyhedsoverblik

SENESTE NYT

Siden august måned og især hen over de seneste måneder er prisforskellen mellem gammel og ny høst for rapsfrø eskaleret. Således koster gammel høst rapsfrø nu 87 euro mere end ny høst. Til sammenligning lød prisforskellen på kun 10 euro for syv måneder siden.
Stor prisforskel mellem gammel og ny høst af rapsfrø
45025.jpg
Er rapsprisen for høj eller er hvedeprisen for lav?
45023.jpg
Dansk aktiemarked i ny nedtrend
45014.jpg
Ny undersøgelse: Brasilien brødføder cirka 10 procent af verdens befolkning
45010.jpg
Flere danske tilfælde: Fugleinfluenza fundet ved Ringsted og på Bornholm
44975.jpg
Smitten spreder sig: ASF bekræftet i Frankfurt
44969.jpg
Annus horribilis: Ølsalget på britiske pubs er det laveste i et århundrede
44952.jpg
Grønt nyt på hylderne: Irma sælger salat fra vertikalt landbrug
44947.jpg
Tabte 20 millioner på bundlinjen: Alligevel leverer svineproducent kæmpe overskud igen
44914.JPG
Hvedeprisen korrigerer ned

Mest læste i dag

Alligevel leverer svineproducent kæmpe overskud igen
Dansk aktiemarked i ny nedtrend
Brasilien brødføder cirka 10 procent af verdens befolkning
Trimning bar frugt i landboforening
ASF bekræftet i Frankfurt
TBS Maskinpower ansætter ny salgschef
Rema 1000 havregryn og mel bliver 100 procent dansk
Gode eksporttal
Frøfirma i voldsom vækst
Den spanske regering beordrer alt kvæg på omdiskuteret skib aflivet

Mest læste 7 dage

Rema 1000 havregryn og mel bliver 100 procent dansk
Den spanske regering beordrer alt kvæg på omdiskuteret skib aflivet
Frøfirma i voldsom vækst
Irma sælger salat fra vertikalt landbrug
Alligevel leverer svineproducent kæmpe overskud igen
Nye ansigter i Danish Agros bestyrelse
Kendt brancheprofil bliver fabrikschef på slagteriet i Herning
TBS Maskinpower ansætter ny salgschef
Beyond Meat oplever sænket væksthastighed
Direktør i Dyrenes Beskyttelse er arkitekt for dyrevelfærdens nye paraplyorganisation