Går i kødet på landmændene: Veganerpartiet opruster til deres første kommunalvalg

Veganerpartiet samlede vælgererklæringer på Aarhus Universitet i 2019. Fra venstre: Lars Corvinius Olesen, pressechef og Hella Schulin, Byrådskandidat i Aarhus og forperson for Østjyllands Storkreds. Foto: Lars Corvinius Olesen
Veganerpartiet samlede vælgererklæringer på Aarhus Universitet i 2019. Fra venstre: Lars Corvinius Olesen, pressechef og Hella Schulin, Byrådskandidat i Aarhus og forperson for Østjyllands Storkreds. Foto: Lars Corvinius Olesen

Veganerpartiet opstiller nu fire kandidater i Aarhus, der blandt andet vil kæmpe for mere økologi og et opgør med det konventionelle dyrelandbrug.

Veganerpartiet i Aarhus opstiller fire kandidater til kommunalvalgkampen. Det skriver partiet i en pressemeddelelse fredag.

Det bliver Veganerpartiets første valgkamp nogensinde, og ingen af deres kandidater har været stillet op før. Den manglende erfaring med lokalpolitik ser de dog ikke som en hæmsko, men som en styrke.

Partiet opstiller fire kandidater: Hella Schulin, Sabrina Holt og Stefán Guðnason, der alle tre har en baggrund i aktivistmiljøet, samt Allan Nørlund Madsen.

- Jeg ser helt klart min erfaring som aktivist som et plus. Den har givet mig en indsigt og ballast, som ikke kan læres andre steder, udtaler Stefán Guðnason, næstforperson og byrådskandidat for Veganerpartiet.

Vil bekæmpe sprøjtegifte

Partiet vil blandt andet arbejde for mere økologi i offentlige indkøb, plantebaseret kost i offentlige institutioner og mere markant bekæmpelse af sprøjtegifte i grundvandet.

- Det kan ikke være rigtigt, at vi som kommune skal betale en løsesum, så landmændene ikke forurener vores drikkevand, udtaler Stefán Guðnason, byrådskandidat i Aarhus Kommune og næstforperson for Østjyllands Storkreds. 

Her referes til Miljøbeskyttelsesloven §26a, hvor kommunen kan blive nødt til at betale landmænd for at afskaffe pesticider i drift, hvis landmænd og kommune ikke opnår et gensidig aftale herom.

- Veganerpartiet mener, at samfundet er nødt til at løsrive sig fra lobbyisternes krav om, at der skal kompenseres, hvis erhvervet begrænses af lovgivning, skriver de i pressemeddelelsen.

- Konventionelt landbrug ikke i orden

Det er særligt samfundets forhold til fødevareproduktionen, der står partiet nært, og de skriver, at de på mange punkter ønsker et opgør med det konventionelle dyrelandbrug.

- Der er en afkobling mellem borgernes etiske ståsted og deres forbrugsvaner. Det er et problem, at borgerne gennem årtier er blevet vildledt til at se dyr som produkter, skriver de.

- Jeg har stort set ikke mødt én eneste dansker som synes, at den måde vi holder dyr på i det konventionelle dyrelandbrug, er i orden. Ikke desto mindre kommer mere end 96 procent af den samlede produktion i Danmark fra konventionelt dyrelandbrug. Vi er nødt til at tale om vores forhold til dyr og den viden, vi har om deres behov og evne til opleve frygt og smerte, udtaler Sabrina Holt, byrådskandidat i Aarhus Kommune og bestyrelsesmedlem for Østjyllands Storkreds.

Få de seneste nyheder fra AgriNews i indbakken

Mest læste | Politik

Nyhedsoverblik

SENESTE NYT

44302.jpg
Rapsprisen er i hopla
44300.JPG
Afvent (fortsat) salg af rapsfrø
44294.jpg
Lavet på larver: Fremtidens køderstatning udvikles i Danmark
44273.jpg
Satser på Italien: Spansk kyllingeerstatningsproducent øjner nyt marked
44267.jpg
Konsekvens af fugleinfluenza: Den polske æggeforsyning strammer til
44261.jpg
Det amerikanske senat bekræfter Tom Vilsack som Bidens landbrugsminister
44260.jpg
Grøn milepæl nået: Hollandsk Arla-konkurrent rammer tiårigt klimamål
44238.JPG
Robotmaskinstation skal køre på dansk biodiesel
44209.jpg
Aktiemarkedet udviser lidt svaghedstegn
Ifølge en udmelding fra den Europæiske Union mandag aften, så er de europæiske vinterafgrøder kommet helskindet igennem et par meget kolde vintermåneder.
Afgrøderne står fint i Europa

Mest læste i dag

Robotmaskinstation skal køre på dansk biodiesel
Nestlé vil lancere vegansk KitKat
Svinepriserne boomer igen i Kina
Thailand satser på cannabis som ny stor indtjeningsafgrøde
Protesterende indiske landmænd varsler stor protest i weekenden
Plantebaserede fødevarer til mennesker er vejen frem
Næsten 700 slagteriarbejdere får vaccine
Mærsk klar med CO2-neutralt linjefartøj i 2023
Klimamålene er en præmis for landbrugsproduktionen
Hollandsk Arla-konkurrent rammer tiårigt klimamål

Mest læste 7 dage

Thailand satser på cannabis som ny stor indtjeningsafgrøde
Heftige prisstigninger på årets første minkauktion
Stormvejret mod regeringen fortsætter i minksagen
Arla-konkurrent henter chefer til direktionen fra egne rækker
Svinepriserne boomer igen i Kina
Muligt milliardforskud
Solid konsolidering i landbruget på femte år
DLG vil forsyne landbruget med grøn gødning med nyt storprojekt
Fugleinfluenza-variant H5N8 er fundet i mennesker i Rusland
BM Silo nomineret til hæderspris