Skovdyrkerforeningen Øerne: Fortsat stabil drift af foreningen

Rudolf Iuel (til venstre) og Lars Muldbak, henholdsvis formand og direktør for Skovdyrkerne Øerne, glædede sig over foreningens overskud på cirka 1,5 millioner kroner.
Rudolf Iuel (til venstre) og Lars Muldbak, henholdsvis formand og direktør for Skovdyrkerne Øerne, glædede sig over foreningens overskud på cirka 1,5 millioner kroner.

Skovdyrkerforeningen Øerne leverer for tredje år i træk et pænt positivt resultat.

Foreningens økonomi og fremtid var centrale emner, da Skovdyrkerforeningen Øerne for nylig holdt generalforsamling hos Velas i Vissenbjerg på Fyn, hvor der efterfølgende var regionalt medlemsmøde.

Det fysiske deltagerantal var begrænset til omkring 40 deltagere grundet corona-pandemien, hvilket havde henledt flere til at deltage online.

- Vi har da også været lidt usikre på, om det overhovedet blev muligt at afholde generalforsamlingen fysisk, sagde direktør for Skovdyrkerforeningen Øerne, Lars Muldbak, med henvisning til de adskillige corona-restriktioner.

Nu er der ro på

Formanden, Rudolf Iuel, Lundsgaard, Kerteminde, indledte sin beretning med at konstatere, at Skovdyrkerforeningen Øerne for tredje år har leveret et tilfredsstillende resultat.

- De foregående år har været mere turbulente. Nu synes jeg, at der er ved at være mere ro på, og det er gavnligt, sagde han.

Omsætningen i foreningen blev på 93 procent af det budgetterede.

- Vi har sat barren højt med hensyn til budgettet. Så jeg er glad for overskuddet på cirka 1,5 millioner kroner, og ærgrer mig ikke over, at vi ikke fik de budgetterede 2 millioner, lød det.

Den største negative afvigelse i omsætningen kommer fra omsætningen af nål, der kun nåede 50 procent af det budgetterede grundet store mængder bille- og stormtræ fra især Tyskland.

Omsætningen af juletræer nåede – modsat sidste år – 110 procent af budgettet, hvilket ifølge formanden skyldes en stor indsats fra juletræsgruppen.

Mere skov – færre medlemmer

Foreningen havde ultimo juni 2020 et medlemstal på 904 aktive medlemmer – mod 934 året før. De har således i regnskabsåret mistet 30 medlemmer, hvilket svarer til en tilbagegang på 3,2 procent.

Modsat er medlemsarealet steget med 10,4 procent fra 17.457 hektar ultimo juni 2019 til 19.267 hektar i juni 2020.

- Tallene indikerer, at det især er medlemmer med få hektar skov, der har meldt sig ud, sagde Rudolf Iuel, hvilket er samme tendens som året før.

- Målet er, at vi skal fastholde eksisterende medlemmer, udvikle nye muligheder til vores medlemmer og fortsat aktivt hverve nye medlemmer. Dermed forventer vi fortsat fremgang i medlemsarealet i de kommende år og forventer samtidig at kunne bremse faldet i medlemsantal, lød det fra formanden.

- Foreningens mission er at give vores kunder optimal service, så Skovdyrkerne Øerne bliver den foretrukne samarbejdspartner for danske skovejere, juletræsproducenter samt naturforvaltere, understregede Rudolf Iuel.

Øget fokus på skovrejsning

Skovrejsning har fået meget opmærksomhed i klimadebatten, og det kan skovdyrkerforeningen også mærke i dagligdagen.

- Der er flere henvendelser fra firmaer, der gerne vil høre mere om at rejse skov på arealer, som de har købt eller påtænker at købe. Der er ligeledes firmaer, der henvender sig vedrørende formidling af CO2-kvoter. Begge de nævnte kategorier arbejder vi med samtidig med, at vi håndterer de forespørgsler, der kommer fra skovejerne/landmændene, fortalte Rudolf Iuel.

Selv om der er afsat ekstra midler til skovrejsning i år, vurderer foreningen, at der bliver rift om tilskudskronerne.

- Vi har indgået et samarbejde med EcoTree. Sammen vil vi arbejde på at omdanne områder med lav naturværdi til sunde og bæredygtige skove.

- EcoTree er en innovativ skovbrugsvirksomhed, der investerer i arealer, de kan omdanne til sunde skove. Herefter tilbyder de enkeltpersoner og virksomheder at købe skovenes træer, som en slags grøn investering, forklarede formanden.

Forslag og valg

Bestyrelsen stillede som forslag til vedtægtsændring, at bestyrelsen fremover kun skulle bestå af fem medlemmer mod syv i dag.

- Man sidder to år ad gangen og endelig gennemførelse vil være sket ved generalforsamlingen i 2022, sagde Rudolf Iuel, som efterfølgende kunne konstatere, at forslaget blev godkendt.

På valg til bestyrelsen var netop formand Rudolf Iuel samt Anders J. Nielsen, Jens Jøren Madsen og Erik Villadsen. Alle fire modtog genvalg. Desuden blev Anne Marie Nymann genvalgt som suppleant. Hans Christian Teisen, der blev valgt til bestyrelsen sidste år, var ikke på valg.

Få de seneste nyheder fra AgriNews i indbakken

Mest læste | Politik

Nyhedsoverblik

SENESTE NYT

39684.jpg
Grøn omlægning gjorde traditionelt landbrug til frontløber
39682.jpg
Rapsprisen banker hovedet imod et vigtigt topniveau
Forklaringen på to uger med voldsomt skuffende eksporttal for sojabønner skal vi formentlig finde i det simple faktum, at sojaprisen er gået næsten historisk op på det seneste, og at importører af soja – herunder især Kina – nu har trukket sig, fordi priserne ganske enkelt er for høje.
Er prisen for sojabønner for høj?
Markedspodcasten - Fyld tanken op
39678.jpg
Efterspørgslen efter soja skuffer igen
39677.jpg
EU-Kommissær vil begrænse transport af dyr
39667.jpg
Kina udarbejder ny lov om kornreserver grundet fødevaresikkerhedsbekymringer
39662.jpg
Hyggejul øger juletræssalg
39656.jpg
Tyskland slår 29.000 kyllinger ned efter fugleinfluenza fund på endnu en gård
39649.jpg
Forhandlinger om minkerstatning står i stampe

Mest læste i dag

Grøn omlægning gjorde traditionelt landbrug til frontløber
Vil gøre Danmark til stormagt for plantebaserede fødevarer
EU-Kommissær vil begrænse transport af dyr
Stor efterspørgsel på musikalsk fodringsrobot
Forhandlinger om minkerstatning står i stampe
Dansk Miljøorganisation skal hjælpe kvinder og unge med skovlandbrug i Uganda
- Vi ligger helt ned!
Sojaskrå bliver en meget dyr foderingrediens i fremtiden
Landbrugsfond fejret med indvielse af højteknologisk såsædsfacilitet
Kubota redskaber introduceres i Danmark

Mest læste 7 dage

Zimbabwe ser cannabis som den største kontante afgrøde
- Det bliver en svær, næsten umulig opgave
Årets mest plastforurenende virksomheder er primært fødevareproducenter
Taber knap tre millioner på bundlinjen
Regeringen blev orienteret om, at minkplan gik imod reglerne
Nyt tovtrækkeri om minkgylle
- Det er helt urimeligt
Singapore godkender salg af laboratorieoprettet kød
New Zealand lover CO2-neutral regering i 2025
Nature Energy giver den snart biogas i Kværs