Svinepriserne boomer igen i Kina

Der kan også i fremtiden blive stort brug for dansk svinekød i Kina, efter at en hård vinter har ser ud til at have ført til nye fald i den kinesiske svinebestand.
Der kan også i fremtiden blive stort brug for dansk svinekød i Kina, efter at en hård vinter har ser ud til at have ført til nye fald i den kinesiske svinebestand.

De seneste dage er priserne på svinekød i Kina været på en stærkt voksende kurve, og det kan få stor betydning for værdien af den danske eksport til landet senere i år. For det lader til at kunne tage mere tid end først antaget at få den kinesiske svineproduktion helt op i gear.

De seneste dage er det kun gået en vej med priserne på svinekødsbørsen i kinesiske Dalian - op. Således er priserne på September 2021-terminen steget med over 10 procent siden fredag i sidste uge, og det har har flyttet priserne over 25 kroner pr. kilo i Kina. 

Samtidig er priserne på svinekød i USA steget til over 12 kroner, hvilket gør det danske svinekød mere konkurrencedygtigt på det kinesiske marked, og det ser ikke ud til at blive mættet af indelandsk produktion lige foreløbig.

Nye sygdomsudbrud i Kina

For trods en stor indsats for at bekæmpe afrikansk svinepest i Kina har den smitsomme sygdom spredt sig i det vestlige egne af Kina over vinteren, og samtidig har også PED-virus og mund- og klovsyge ramt flere svinebesætninger, skriver nyhedsbureauet Bloomberg. Og det har fået svineproducenter til at slagte deres søer, hvilket forventes at få en negativ effekt på svinebestanden i Kina senere i år.

- Udbruddene har inkluderet nye varianter af ASF, der har vist sig at være sværere at opdage, men også at kontrollere. Det kan betyde, at op mod 15 procent af svinebestanden er døde i løbet af vinteren, og at bestanden nok først er tilbage til fuld styrke i anden halvdel af 2022, siger Wang Zhong, der er kinesiske chefanalytiker til Bloomberg.

På børsen i Dalian bliver der dagligt omsat op mod 250.000 tons svinekød, og man kan ikke undervurdere den betydning, som prisfastsættelsen her kan få på de globale svinepriser, skriver Palle Jakobsen, Agrocom.dk.

- Mit bud er, at der ikke går mange uger, før den nye svinekødsbørs i Dailian overhaler svinekødsbørsen i Chicago og således bliver verdens største. Vi har kort og godt fået et nyt benchmark, som kan få stor betydning for prisdannelsen ikke bare i Kina, men også på verdensmarkedet og i de kommende år kan det let udvikle sig sådan, at børsen i Dailian bliver misdannende ikke bare for vores afsætning til Kina, men måske til hele Asien, .lyder det i en analyse.

Få de seneste nyheder fra AgriNews i indbakken

Mest læste | Finans

Nyhedsoverblik

SENESTE NYT

Siden august måned og især hen over de seneste måneder er prisforskellen mellem gammel og ny høst for rapsfrø eskaleret. Således koster gammel høst rapsfrø nu 87 euro mere end ny høst. Til sammenligning lød prisforskellen på kun 10 euro for syv måneder siden.
Stor prisforskel mellem gammel og ny høst af rapsfrø
45025.jpg
Er rapsprisen for høj eller er hvedeprisen for lav?
45023.jpg
Dansk aktiemarked i ny nedtrend
45014.jpg
Ny undersøgelse: Brasilien brødføder cirka 10 procent af verdens befolkning
45010.jpg
Flere danske tilfælde: Fugleinfluenza fundet ved Ringsted og på Bornholm
44975.jpg
Smitten spreder sig: ASF bekræftet i Frankfurt
44969.jpg
Annus horribilis: Ølsalget på britiske pubs er det laveste i et århundrede
44952.jpg
Grønt nyt på hylderne: Irma sælger salat fra vertikalt landbrug
44947.jpg
Tabte 20 millioner på bundlinjen: Alligevel leverer svineproducent kæmpe overskud igen
44914.JPG
Hvedeprisen korrigerer ned

Mest læste i dag

Alligevel leverer svineproducent kæmpe overskud igen
Dansk aktiemarked i ny nedtrend
Brasilien brødføder cirka 10 procent af verdens befolkning
Trimning bar frugt i landboforening
ASF bekræftet i Frankfurt
TBS Maskinpower ansætter ny salgschef
Rema 1000 havregryn og mel bliver 100 procent dansk
Gode eksporttal
Frøfirma i voldsom vækst
Den spanske regering beordrer alt kvæg på omdiskuteret skib aflivet

Mest læste 7 dage

Rema 1000 havregryn og mel bliver 100 procent dansk
Den spanske regering beordrer alt kvæg på omdiskuteret skib aflivet
Frøfirma i voldsom vækst
Irma sælger salat fra vertikalt landbrug
Alligevel leverer svineproducent kæmpe overskud igen
Nye ansigter i Danish Agros bestyrelse
Kendt brancheprofil bliver fabrikschef på slagteriet i Herning
TBS Maskinpower ansætter ny salgschef
Beyond Meat oplever sænket væksthastighed
Direktør i Dyrenes Beskyttelse er arkitekt for dyrevelfærdens nye paraplyorganisation